GN program Malmö 2009

Program till Nätverksträff för de gastronomiska akademierna i Norden och deras Vänföreningar.

 

Tid: 6 och 7 november 2009

Plats: Kockska huset, Västergatan 2 A, Malmö. Vid ingången finns en skylt Gillessalar. Kockska huset från 1500-talet ligger vid NV hörnet av Stortorget och gränsar till Hotell Kramer, som numera heter Scandic Kramer. I Kockska huset finns restaurang Årstiderna, som drivs av paret Marie och Wilhelm Pieplow. Residenset liksom Rådhuset ligger vid Stortorget och lite bakom detta ligger S:t Petri kyrka från 1300-talet.

 

Program:

Fredagen den 6 november

12:00 Lunch i skånsk anda arrangerat med närproducerade råvaror av ”Smaka på Skåne”. Projektledare Ingar Nilsson kommer att beskriva organisationen och lunchens detaljer. Lunchen är utformad i samarbete med Marie och Wilhelm Pieplow

13:30 Förhandlingar i Nätverket mellan alla deltagare från Akademierna och Vänföreningarna.

13:30 Presentation av Akademierna och Vänföreningarna 5 minuter var.

13:20 Vad är en gastronomisk akademi? Gemensam plattform, viktigt för samarbete. Syfte innehåll och begränsningar. (Se bilaga!)

15:00 Kaffe med förfriskningar

15:30-17:00 Separata förhandlingar inom Akademierna respektive Vänföreningarna.

15:30 Hur utvecklar vi Nätverket och dess Portal? (Se bilaga!)

 

19:00 Traditionell gammaldags skånsk gåsamiddag hos landshövding Göran Tunhammar på Residenset vid Stortorget.

 

Lördagen den 7 november

Inledande presentationer:

9:00 Landshövding Göran Tunhammar: ”Skånsk växtkraft.”

9:15 VD Skånes Livsmedelsakademi Lotta Törner: ”Skåne – navet för ett ledande livsmedelskluster.”

9:30 Fil dr Håkan Jönsson: ”Forskning och högre utbildning inom Mat- och Måltidsområdet i Skåne.”

9:45 Professor Maria Lennernäs: ”Vetenskap, kreativitet och hantverk – ett gastronomiprogram i förändring.”

10:05 Diskussion och frågor

10:30-11:00 Kaffe och förfriskningar

11:00 Avslutande förhandlingar i Nätverket mellan alla deltagare från Akademierna och Vänföreningarna. Hur får vi igång samarbetet inom Nätverket?

12:00 Lunch i halländsk anda arrangerat med närproducerade råvaror av ”Mathalland”. Projektledare Hans Bergsten kommer att beskriva organisationen och lunchens detaljer. Lunchen är utformad i samarbete med Stefan Holmström och Marie och Wilhelm Pieplow.

 

 

Hjärtligt välkomna!

 

Skåneländska Gastronomiska Akademien och dess Vänförening

Sven-Olle R Olsson

Preses

Det här inlägget postades i Protokoll. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *